Utekjøkken – La pizzalunsjen finne sted under åpen himmel
På et egnet sted i hagen har familien Bergström satt opp sitt utekjøkken. Her nytes alle dagens måltider, og ofte lager de mat og samles ved kjøkkenøya sammen med venner og familie. Å invitere til pizzalunsj i helgene, med ferske råvarer fra egen hage, har blitt en stor favoritt. -Det føles som hagen har fått et ekstra rom utstyrt med alt man trenger for det moderne utelivet.
Utekjøkken ved bakerens låve
Et steinkast fra havna med de fredelig duvende seilbåtene, det legendariske brennevinsdestilleriet og det fasjonable sommerlivet på restaurantene langs Gamla Skeppsbron i Åhus, ligger familien Bergströms hjem. På tomta står en låve som en gang var et gammelt bakeri, kjent som "Calle Bagare" etter den stolte bakeren som drev det frem til midten av 70-tallet. Den gamle bakerovnen er nå byttet ut med et moderne og praktisk utekjøkken som tilbyr både rennende vann, god arbeidsflate og skap med plass til servise, skåler og bestikk. Alt for å kunne ta vare på sommerens lange, vakre dager og la matlagingen finne sted under åpen himmel.

Elegant design i harmoni med hagen
-Utekjøkkenet er av den mindre modellen med 3 moduler med mål 1840 mm og dybde 639 mm. Vi ville at området ved låven skulle føles romslig og luftig, samtidig som det skulle være plass til et stort bord med mange sitteplasser. For å ikke blokkere passasjen gjennom de store vinduspartiene valgte vi et litt mindre utekjøkken," forteller Joanna. Utekjøkkenet har et stilrent og minimalistisk design som blir en vakker kontrast i den frodige hagen. Overflaten på kjøkkenet er kledd i det keramiske materialet Dekton® og den mørke steinen (Micron) gir et enhetlig og rolig uttrykk mot låvens mørke fasade. Om kvelden lyser Bumling Mini Outdoor, en designklassiker fra Atelje Lyktan, opp fasaden og skaper en koselig atmosfære ved uteområdet.
Funksjonell innredning i utekjøkkenet
Innsiden av utekjøkkenet er smart utformet med romslige skuffer og praktiske hyller av perforerte metallplater. Her oppbevarer vi krydder, sleiver og dekketøy. Oppvaskkummen og den uttrekkbare kjøkkenkranen er laget av rustfritt stål. For å unngå at løv og smuss havner i oppvaskkummen, kan den dekkes med et praktisk deksel.


Pergola, blomsterbed og flere uteplasser
Hagen tilbyr flere uteplasser, hver med sin egen sjarm, avhengig av sesong, tid på dagen og vær. Hver uteplass er prydet med forskjellige blomster og frodige planter. På solrike dager gir pergolaen svalende skygge over utekjøkkenet, noe som skaper et behagelig sted å være, omgitt av liljer, aloe vera, vinranker og roser. Den vakre runde benken som omgir det japanske kirsebærtreet er et yndet sted.
En sommer uten georginer er ingen sommer
Avlingene varierer fra år til år, men det mest tilbakevendende, fargerike og trivelige innslaget er georginene. Et must i hagen og flott å pynte middagsbordet med til sommerens fester og sammenkomster.

Pizzalunsjene i hagen blir en fest for alle sanser
Duften av nystekt pizza som sprer seg, lyden av latter og samtaler, og den visuelle festen som hagens frodighet byr på. For familien Bergström er disse stundene ikke bare måltider, men også fine anledninger til å skape gode minner sammen med venner og familie. Hver pizzalunsj blir en mulighet til å nyte sommeren og alt det gode den har å tilby, fra ferske råvarer til godt selskap. Med en hage full av urter og grønnsaker er det lett å lage smakfulle salater, og det finnes alltid noe som egner seg som topping på pizzaen. Her byr familien Bergström på noen av sommerens herlige pizzafavoritter. De forskjellige kombinasjonene av ferske ingredienser fra hagen gir hver pizza en unik smaksopplevelse.
Pizzalunsjene i hagen blir en fest for alle sanser
Ingredienser for 4 personer: 7 dl spesialhvetemel 3 dl vann (37 grader) 0,5 dl olivenolje 1 ts salt 2 ts sukker 50 g gjær Slik gjør du: 1. Smuldre gjæren i en bolle. 2. Tilsett sukker, salt, olje og fingervarmt vann. 3. Rør i litt hvetemel av gangen til du får en jevn og smidig deig. 4. Hev deigen under et klede i cirka 25 minutter. 5. Del deigen i fire biter og kjevle ut runde pizzaer på et melet bakbord.

"Siden vi tidligere hadde en pizzaovn som vi ønsket skulle få plass på benkeplaten, valgte vi en enklere modell av utekjøkken uten grill"
Pizza bianco med pesto og parmaskinke
Ingredienser: 25 g parmesanost 1 krm malt svart pepper 30 g ruccolasalat 120 g prosciutto 1 dl naturell crème fraîche 50 g grønn pesto 75 g parmesanost Slik gjør du: 1. Kjevle ut pizzadeigen og smør på crème fraîche. 2. Klikk over pesto og topp med revet parmesanost. 3. Stek i ovnen. 4. Topp pizzaen med parmaskinke, revet parmesanost, ruccola og svart pepper.
Pizza med ristede tomater, burrata og chili
RISTEDE CHERRYTOMATER Ingredienser: 1 krm svart pepper, 1 ss olivenolje, 1 fedd hvitløk, fersk persille, 0,25 ts salt, 400 g cherrytomater Slik gjør du: Varm ovnen til 125 grader. Del cherrytomatene i to og legg dem i en ildfast form. Skrell og riv hvitløk, finhakk persille. Bland tomatene med hvitløk, persille, olivenolje, salt og pepper. Rist tomatene midt i ovnen i ca. 2 timer. TOPPING Ingredienser: 1 ss chilisaus, 1 ss olivenolje, 300 g burrata, 100 g fersk bladspinat, 2 krm salt, 1 krm svart pepper, 400 g Grevéost Slik gjør du: Riv osten. Sil av vannet fra burrataen. TOMATSAUS Ingredienser: 400 g hele tomater (konservert) 2 ss olivenolje, 1 ts tørket oregano, 1 ts fint salt Slik gjør du: Kaldmiks tomater, olje, salt og oregano med en stavmikser. Smør ca. 0,5 dl tomatsaus på hver pizza. Topp med revet ost. Stek pizzaen til kantene er godt gyldne. Pensle kantene med litt olivenolje. Bryt burrataen i mindre biter og fordel på pizzaen. Topp med ristede tomater og spinat. Drypp over litt ekstra olivenolje, chilisaus, og krydre med en klype salt og pepper. Spis og nyt nystekt!

-"Det beste med utekjøkkenet er at jeg ikke lenger trenger å løpe ut og inn av huset, men kan i ro og mak bli ute og lage mat samtidig som jeg omgås med gjestene."
Tips for en perfekt pizzalunsj
For å få til den perfekte pizzalunsjen deler familien Bergström noen tips: Bruk ferske ingredienser: Høst urter og grønnsaker direkte fra hagen for den beste smaken. Forbered deigen på forhånd: En godt hevet deig gir den beste pizzabunnen, så forbered den gjerne dagen før. Vær kreativ med toppings: Våg å eksperimentere med forskjellige kombinasjoner av ingredienser. Sørg for å ha en varm ovn: En skikkelig varm ovn gir en sprø bunn og perfekt smeltet ost. Inviter venner og familie: Delt glede er dobbel glede, og en pizzalunsj blir alltid morsommere i godt selskap.
Kjøkkenøy med havutsikt
Utekjøkkenet har virkelig blitt det sosiale midtpunktet og det perfekte stedet for utendørsmatlaging som hagen trengte. Nå er det tid for ferie med mange late dager og kanskje en og annen pizza bianco. Vi ønsker dere alle en fantastisk herlig sommer!
Vil du se hvordan det vil se ut med et utekjøkken i hagen din?
Opplev en sømløs integrasjon av våre utekjøkken hjemme hos deg med hjelp av våre AR-modeller. Med denne innovative teknologien kan du enkelt planlegge og plassere ditt drømme-utekjøkken hjemme i din egen hage. Se hva som passer din stil og hagens plass.
/Ballingslöv AB